Cerca

viernes, 8 de marzo de 2013

GOB i Miquel Barceló: Mallorca blackout

L'agrupació ecologista GOB, comptant amb la col·laboració del pintor mallorquí Miquel Barceló, ha llençat una campanya que, a partir d'un símil artíctic i visual prou representatiu, pretén posar veu i imatge al que està succeïnt a Mallorca a conseqüència de les polítiques urbanístiques impulsades pels actuals dirigents polítics.


Aquesta campanya, presentada també a la Fira Internacional de Turisme a Berlín (ITB), se'ns dubte ha despertat opinions al respecte, no tan sols a nivell regional, sinó també a escala internacional. Col·lectius d'empresaris i hotelers, emparats pel paraigües de l'actual Govern Balear, han enllestit una ofensiva de crítiques contra dita campanya, al meu parer, amb arguments fàcils, vanals i demagògics. Tot i les opinions llençades, respectables en tots els sentits, el més trist ha estat haver de sentir algun personatge polític que, sense pensar amb els seus actes passats, fes acusacions desproporcionades contra l'agrupació ecologista. Crec que un responsable de turisme d'una comunitat autònoma com les Illes Balears el qual es presenta feliç d'haver sortit amb els testicles d'un cèrvol per capell després d'haver-lo executat no està prou legitimat per a cantar en contra de la campanya, sobretot manifestant que els ecologistes juguen amb el pa i menjar dels mallorquins. 

Dues coses a dir. En primer lloc pot ser aquest personatge estigui legitimat políticament parlant, no obstant, abans que polític, imagin jo, que vol ser persona. I si és primer persona, crec que hauria de tenir en compte la legitimitat moral i ètica abans que la legimitat del poderós. En segona instància, voleu que parlem de qui juga amb el que dóna menjar als mallorquins? Ho podem fer, no hi ha problema. Anem a contar quants llocs de feina s'estan esvaïnt amb les actuals polítiques d'austeritat, o bé la disminució qualitativa i quantitativa dels serveis socials, sanitaris, educatius, etc. de cap als ciutadans d'aquestes illes, o bé en tant a la destrucció de zones amb alt interès ecològic i natural que podrien contribuir a millorar les prestacions turístiques d'aquesta terra, o bé amb la nul·la actuació del govern front a caigudes de potències turístiques com Orizonia....tots sabem que podríem seguir la llista sense aturar.

La política no és absoluta, i molt manco són absoluts els ideals de qui ens governen. Hi ha gent compromesa amb la terra, gent que amb els seus ideals ben fonamentats no aturaran de reivindicar per allò que creuen i volen. I per molt que vulguin difamar, s'ha de seguir endavant amb la defensa del nostre territori.

Així que enhorabona al GOB per la seva valentia en tirar endavant aquesta campanya i donar veu a milers de mallorquines i mallorquins que ens postulam de la mateixa manera.

Miquel Mir Gual

3 comentarios:

  1. Macià Blázquez8 de marzo de 2013, 3:01

    Miquel,
    T'afegesc una altra reflexió, amb l'enhorabona per endavant pel que escrius, posats a parlar de qui juga amb el que dóna menjar als mallorquins.
    Bauzá, Delgado i Company només són titelles dels que tenen interessos econòmics: hotelers, promotors immobiliaris, especuladors financers... A aquesta gent tant li fot Mallorca, només cerquen rendibilitat ràpida, màxima i quanta més millor només per a ells. És cobdícia com la que ens té dins d'aquesta crisi sistèmica.
    Com a poble mallorquí pens que això no ens ha d'interessar gens. És per això que el GOB demana suports per contenir el creixement urbanístic i tenir més cura de la sostenibilitat, els espais naturals i la justícia social.
    Salut i un Aferrada

    ResponderEliminar
  2. Així és Macià. Gràcies pel comentari! Seguirem endavant i sobretot, amb la defensa del que és casa nostra !
    Salut i una abraçada!

    ResponderEliminar
  3. Que és que ningú se'n adona que els nostres governants estan utilitzant l'actual context de crisi econòmica per defensar el creixement urbanístic que sempre han dut a terme i, com bé ha dit en Macià, vetlla pels interssos d'uns pocs i no pas pel territori? En una altra situació econòmica haguessin fet el mateix, com han fet sempre. Que no ens enganyin!!

    Salut!

    ResponderEliminar