Cerca

miércoles, 16 de octubre de 2013

S'erosionen les platges amb la seva neteja mecànica?

Segurament molts us haureu demanat com les platges s'erosionen, es degraden i, inclús, poden arribar a desapareixer. En efecte els sistemes platja-duna, al ser espais altament dinàmics, són força vulnerables a patir processos erosius, els quals poden respondre al devenir de diferents agents i factors. Però, us heu demanat si per exemple la neteja de platges pel seu acondicionament vers a l'ús turístics pot tenir efectes negatius enfront al seu estat de conservació?

   Exemple de la degradació i desastabilització d'un sistema platja-duna a
conseqüència de les mesures de neteja utilitzades. Font: (Roig-Munar, 2004)

La resposta la podeu trobar a l'article que avui comparteixo en aquesta entrada, el qual es basa a corroborar, des d'un punt de vista científic i empíric, com algunes de les mesures de neteja tradicionals utilitzades per l'acondicionament de platges vers al seu ús poden tenir efectes negatius (desastabilització) en tant a les condicions naturals de les mateixes. Sense dubte és un article interessant i accessible el qual ajuda a entendre de la importància que hi ha en mantenir una gestió ètica i respectuosa en espais naturals altament sensibles des d'un punt de vista geoambiental.

Link a l'article:

Cita:
Roig-Munar, F.X. (2004) "Análisis y consecuencias de la modificación artificial del perfil playa-duna provocado por el efecto mecánico de su limpieza". Investigaciones Geográficas, 33: 6-43

Miquel Mir Gual

No hay comentarios:

Publicar un comentario